YEUN ELEZ Jobic - Whisky Breton Single Malt (Heavily peated)

smal5539
WHISKY

Henter pris...

539,00
YEUN ELEZ Jobic - Whisky Breton Single Malt (Heavily peated)

Levering: 1-4 dage

stk

Beskrivelse

En yderst røget whisky fra Bretagne i Frankrig. Absolut værd at eje for dig, der elsker peated malt whisky.

Duft

Intens, aromatisk og frugtig – tørverøg, kamfer og kryddernellike, samt bananer, bagte ferskner og flødekage.

Smag

Røget og frisk - Tørverøg, citrus og et strejf af salt.

Eftersmag

Langvarig – saltet og krydret; med et strejf af lejrbål.Om Produktet
I Monts d’Arrée, i hjertet af Armorique Nationalpark, ligger en sump kaldet Yeun Elez, som i Bretonske legender anses for at være hjemstedet for porten til Helvede…

Ifølge en legende nedfældet af Anatole Le braz, er Yeun Elez det sted, hvor de onde sjæle som hjemsøger de levendes verden bliver smidt i Helvede. Den katolske helgen, Fader Tadic-Coz kendte til hemmeligheden om hvordan man låser onde ånders sjæle fast i kroppen på en sort hund. Han instruerede en ung mand ved navn Jobic i at guide den sorte hund til porten til underverdenen. Sammen smed de to mænd den sorte hund ned i Yeun Elez sumpen, og fordømte dermed de onde ånder til Helvedesilden.

Yeun Elez Jobic (det vil sige whiskyen) lancerede i september 2020, og Armorik destilleriet første bud på en røget whisky. Whiskyen er derudover den første af Armoriks whiskyer, som ikke er lavet på lokal Bretonsk korn. I stedet anvendes der skotsk peated maltbyg (på 50 ppm). Vandet, fadene og resten af produktionen er dog helt og holdent Armorik.

Smagsnoter
På næsen mødes man af en smuk, aromatisk intensitet. Tørverøgen er medicinal (kamfer og kryddernellike), og understøttes af frugtige noter af bananer, bagte ferskner og flødekage.

Ved smagning fyldes munden af røg, mens citrusnoter bringer friskhed. Den er afrundet – med et strejf af havsalt. Eftersmagen er langvarig, saltet og krydret, og slutter med varm lejrbålsduft.

Om Armorik
Armorik er et whiskybrand produceret af det franske destilleri Warenghem.

Warenghem-destilleriet ligger på Bretagnes nordlige kyst, og kan spore sine rødder tilbage til starten af det 20. århundrede, men i de første mange år producerede destilleriet hovedsageligt forskellige likører. Det var først i 1983 at Warenghem begyndte at producere whisky.

At et fransk destilleri skulle lave whisky, er faktisk ikke så sært som det måske lyder: Bretagnes indfødte befolkning – Bretonerne – er nemlig et keltisk folkefærd, og er dermed kulturelle og sproglige ”fætre” til skotterne og irlænderne. Det ligger altså helt i kortene, at også de skulle begynde produktionen af dette højtærede keltiske varemærke.

Fundamentet i det bretonske nærområde ses også i produktionen – whiskyen lagres på egefade fra lokale skove i Bretagne, og ligeså er kedlerne også lavet på bretonsk kobber.

70 cl
46%

TIVOLI
Wild Card til Tivoli
Vejl. pris kr. 1149,00
TIVOLI
Sølvkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 829,00
TIVOLI
Guldkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 1499,00
ZOOLOGISK HAVE
Zoo Entrebillet, Voksen
Vejl. pris kr. 249,00
HERPA SNAPFIT
Herpa Wings Airbus A330-700 BelugaXL 1:200
Vejl. pris kr. 449,00
IFKL: 349,00 kr.
GOLF
Golfamore 2024
Vejl. pris kr. 450,00
IFKL: 399,00 kr.
 

ER DU FYLDT 18 ÅR?

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.