Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto 2015

1019462
VIN, RØD

Henter pris...

299,00
Tommasi, Amarone della Valpolicella - Il Sestante, Veneto 2015

Levering: 1-4 dage

stk

Beskrivelse

Gastromand: *****
"2015 var et glimrende år, der efterfulgte håbløse 2014. Og sekstanten er et behageligt bekendtskab. Næsen er blid og afdæmpet, munden er saftig og harmonisk. En amarone i den elegante ende. Og til tilbudsprisen er det et uhyggeligt godt køb."

Fantastisk flot Amarone
Mellem Garda-søen og Verona ligger de solbeklædte Valpolicella-bakker og her har Tommasi-familien i mere end hundrede år produceret vine af den høje kvalitet, som kendetegner området. Vine fra Veneto har i mange år været en favorit hos danskerne og med god grund. Veneto er nemlig hjemsted for en af danskernes absolutte yndlingsvine, Amaronen. Tommasi er et nytænkende familieforetagende med et solidt anker den lokale vintradition og er i dag verdenskendte for sine Valpolicella-vine.

Amarone della Valpolicella Il Sestante er en fyldig, autentisk, sofistikeret enkeltmarks-Amarone fra legendariske Tommasi. Farven og bouqueten er intens og smagen er kompleks, tør og fyldig. I eftersmagen fornemmer man mandel, blomme og et strejf af elegant "oxidering". Dette er en utrolig flot Amarone med den så eftertragtede, men også usædvanlige kombination, af det meget tørre og det meget frugtige og kraftige udtryk. Denne skønne Amarone udtrykker ren elegance kombineret med kraft og saft.

Ægte Amarone
Il Sestante er en ægte Amarone, som vinen oprindeligt blev fremstillet. Amarone laves på druerne Corvina, Rondinella og Molinara. Når druerne er høstet,lægges på bakker og tørres i ca. et halvt år før de presses. Denne tørringsproces hedder appassimento. Druerne taber op til 40% af deres væske, hvilket giver et højt sukkerindhold og mere koncentration i druerne og vinen en høj alkoholprocent. Der går væsentligt flere druer til en Amarone, hvilket gør vinen dyrere. Derefter fadlagres vinen i 3 år på 3.500 liter slavonske træfade. De store fade, den lave beplantnings-tæthed udtrykker Tommasis ønske om at fremstille en traditionel, ægte Amarone, sådan som vinen oprindeligt blev fremstillet i 1950'erne.

Fire generationer med fingrene i jorden:
Tommasi-familien har et fantastisk renommé og regnes i dag blandt de bedste Amarone-producenter. Siden familien købte sin første lille vingård i Veneto i 1902, er vinhuset de sidste hundrede år blevet drevet af fire generationer, der hver har sat sit kærlige og klare aftryk på husets vine.

Tommasi-familien er en del af sammenslutningen Amarone Families, der har sikret at områdets vine lever op til strenge produktionskrav, som garanterer vinenes høje kvalitet. Det betyder at vinhuset kun må fremstille 2 flasker Ripasso pr. 1 flaske Amarone de laver. Amarone Families består af 12 de bedste og ældste Amarone-producenter og Tommasi er en af sammenslutningens stiftere.

Fakta
Alkohol: 15,00 %
Størrelse: 75 cl
Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Veneto
Druer: 70 % Corvina, 25 % Rondinella & 5 % Molinara.
Vinifikation: 3 års fadlagring.
Lukning: Kork
Producent: Tommasi

TIVOLI
Guldkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 1499,00
TIVOLI
Sølvkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 829,00
HERPA SNAPFIT
Herpa Wings Airbus A330-700 BelugaXL 1:200
Vejl. pris kr. 449,00
IFKL: 349,00 kr.
TIVOLI
Wild Card til Tivoli
Vejl. pris kr. 1149,00
GOLF
Golfamore 2024
Vejl. pris kr. 450,00
IFKL: 399,00 kr.
ZOOLOGISK HAVE
Zoo Entrebillet, Voksen
Vejl. pris kr. 249,00
 

ER DU FYLDT 18 ÅR?

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.