Tebaldo Rosato er primært fremstillet på den oprindelige lokale drue Negromaro blandet med 30% Montepulciano og Merlot. Druerne høstes tidligt om morgenen, hvor der stadig er forholdsvis køligt, for at bevare friskheden i druerne. Druerne af stilkes inden presning, for at undgå bitterhed i vinen. For at opnå den helt rigtige roséfarve, ligger mosten sammen med drueskindet i 20 timer. Gæringen sker i rustfrie stålkanke ved 20 grader. Tebaldo Rosato har en indbydende laksefarvet tone og i den frugtrige bouquet finder man noter af kirsebær, blåbær og et strejf af blomme. Vinen fremstår let og læskende i glasset med et ganske let touch af nødder i eftersmagen. Tebaldo Rosato er en meget anvendelig vin, der især går godt til det sommerlige italienske køkken eller blot som aperitif.
Fakta
Alkohol: 12,00 %
Størrelse: 75 cl
Type: Rosé
Land: Italien
Område: Apulien
Druer: 70% Negromaro blandet med 30% Montepulciano og Merlot.
Vinifikation: Vinen har ikke fået nogen fadlagring.