Morellino di Scansano Docg Roggiano Biologico er et specielt udvalg fra nogle af vores vingårde.
Druer : Sangiovese 95%, Ciliegiolo 5%
Alder af vinstokke : 10 -20 år
Høstperiode : slutning af september
Fermenteringsmetode : druer høstet ved perfekt fenolisk modenhed og beskyttet med brug af kulstofsnæ. Varm maceration (35 ° C) i 12 timer; efterfulgt af gæring ved kontrolleret temperatur (maks. 27 ° C). Udtrækning efter 7 dages fermentering med skindene. Forfining af fin læse, indtil malolaktisk gæring finder sted (november). Modning : i stål i 4 måneder. Forfining: i flaske i mindst 3 måneder.
Beskrivelse: Morellino di Scansano Roggiano har en fuld rubinfarve, rig på kromatisk stof, oplivet af lilla reflektioner. Den luktbuket er kendetegnet ved karakter og behagelighed, bredde og dybde med frugtagtige, blomsterrige og krydret noter, der er fyldt med antydninger af undervækst. Nydelsen af smagningen går ikke glip af noget i form af vedholdenhed. Balance: tanninerne er godt til stede, men elegante, subtile, afbalancerede sammen med friskheden ved en frugtagtig rundhed.
Madforslag: Rødt kød eller vildt. Pappardelle med vildsvin ragout.