EKSKLUSIV RUNDVISNING I KONGERNES LAPIDARIUM I CHRISTIAN 4.'s BRYGHUS

99-2024-05-16-8
IFKL DEALS - IFKL Deals
 

OPLEVELSE

 
Find os her:
IFKL Billet
Brug link til få rabat!
99999999

 
EKSKLUSIV RUNDVISNING I KONGERNES LAPIDARIUM I CHRISTIAN 4.'s BRYGHUS
 

Beskrivelse

Log ind for at se, hvordan du får rabat!I dag brænder en af Christian 4.'s ikoniske bygninger, vi har mistet vigtig historie! Hvem krydser ikke fingre for at bare lidt af det kan reddes? Det er så trist!

En anden ikonisk bygning lige bag Børsen, er Christian 4.'s Bryghus ved Frederiksholms Kanal som faktisk er en af Københavns ældste bygninger anlagt i 1608 og den har vi heldigvis, for i dag huser den mere end 350 originale kongelige skulpturer, som har stået i de kongelige haver og slotte og kastet glans over kongemagten, indtil tidens tand truede med at udrydde dem. Siden er de alle blevet indsamlet og rykket ind i Bryghusets rustikke hvælvinger.

Den blev anlagt som bastion af Christian 4., siden omdannede han den til Bryghus og fra 1767 blev den brugt som magasin.
Først havde bygningen kun 2 etager med fladt tag, stueetagen og det der i dag hedder stenloftet. Da Chr. 4. lavede det om til bryghus, blev der bygget flere lofter, på som skulle bruges til tørring og spiring af humlen til øllet. Der er 5 ekstra lofter, hvorfor bryghuset har det særlige brede og store tag.

Christian 4.'s første plan var at bygningen skulle være en bastion, der skulle beskytte hovedstaden mod fjendens kugler. Men Christian 4. var som bekendt en byggeglad herre, så inden bastionen overhovedet kunne komme på prøve, var han allerede i gang med at anlægge Christianshavns volde, en kæde af befæstnings- og forsvarsværker uden om bastionen.

Efter opførelsen af voldene blev bastionen overflødig og den bygge- og ølglad konge, bygger derfor selvfølgelig bastionen om til et stort bryghus, så der kunne produceres øl til de mange tørstige soldater.

I dag bruges den gamle bygning til at opbevare, vedligeholde og udstille gamle, kongelige skulpturer fra statens slotte og kongelige haver i hele landet, som efter mange år er gået i forfald og er derfor blevet erstattet af nye versioner på de oprindelige steder.

De originale skulpturer og har været vidne til meget gennem tiden og vi skal vises rundt af en dygtig guide, der både fortæller om udvalgte og særligt kendte skulpturer og det imponerende gamle byggeri midt i København. En fantastisk flot og sjov oplevelse.

HERPA SNAPFIT
Herpa Wings Airbus A330-700 BelugaXL 1:200
Vejl. pris kr. 449,00
IFKL: 349,00 kr.
ZOOLOGISK HAVE
Zoo Entrebillet, Voksen
Vejl. pris kr. 249,00
TIVOLI
Sølvkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 829,00
GOLF
Golfamore 2024
Vejl. pris kr. 450,00
IFKL: 399,00 kr.
TIVOLI
Guldkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 1499,00
TIVOLI
Wild Card til Tivoli
Vejl. pris kr. 1149,00
 

ER DU FYLDT 18 ÅR?

Da det her på siden er muligt at købe alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.