”Det reneste udtryk for traditionel Cava” – sådan beskriver Codorníu selv deres 100% økologiske Cava. Traditionel fordi den er lavet på de tre karakteristiske Cava-druer Xarello, Parellada og Macabeo. Druerne er certificeret ECO (European Regulations ) og NOP ( National Organic Program ) og dyrket i Penedès på marker med meget lavt udbytte af særligt gode, sunde druer. Cava’en har hvilet sig, så at sige, ca. et år inden den er frigivet til salg, dette for at bevare druernes primære aromaer og give et samlet ungdommeligt indtryk af frugt og friskhed. Det er duften; grønne, faste Granny Smith-æbler der hvirvler op af glasset, og for den trænede næse, lidt friske mandler. Cava’en er som Cava skal være, enormt frisk og sprudlende, men denne har lidt ekstra raffinement af lidt cremet, blød ”mouthfeel”. Ideel til aperitif, fest og terrasse, men også helt perfekt til mad – det store sunde køkken af gode, økologiske råvarer.