Campolieti Valpolicella Ripasso

394101
VIN, RØD

Log ind for pris

189,00
Campolieti Valpolicella Ripasso

Levering: 1-4 dage

Beskrivelse

Når man taler om Venetoregionen er Gardasøen, operaen i Verona og Venedig nok de mest
umiddelbare tanker hos de fleste. Vinmæssigt set har det nordøstlige hjørne i Italien dog også
meget at byde på. Soave, Valpolicella, Amarone og Recioto er blandt landets bedste og mest
kendte vine.
I Valpolicellazonen uden for Verona produceres Amarone- og Valpolicellavinene. Her skaber
lette briser samt lav luftfugtighed de rette betingelser for den tørring af druer, der muliggør
helt specielle vintyper. Området øst for Gardasøen kendes for de sprøde hvide Soavevine, og
Italiens svar på Beaujolais - Bardolino produceres også på disse kanter.
Vingården Luigi Righetti har altid været et familieforetagende. Angelo Righetti skabte sin
berømmelse som en enestående vinkyper for mere end 80 år siden i 1909 - og påbegyndte
en langvarig tradition for kvalitet og udmærkelse. Ejendommen er beliggende i Valgatara, en
lille del af Marano Di Valpollicella, i hjertet af Valpolicella Classico distriktet. Righettifamilien er
blevet berømt for at producere særdeles prisvenlige såvel som smagfulde og meget aromatiske
Valpolicellavine.
Vingården er især stolte af dens to mest elskede vine: “Campolieti” Valpolicella Classico
Superiore og “Capitel de’ Roari” Amarone della Valpolicella Classico, samt den søde og meget
intense Recioto.
Campolieti, Valpolicella Classico ”Ripasso”
Navnet er inspireret af den ”glade” beliggenhed af vinmarkerne (campo = mark, lieti = glade),
hvorfra Valpolicella Classico kommer. Det er magre og tørre jorde, der giver vinen dens intense,
vinøse duft af bitter mandel.
Valpolicella Classico Superiore er navnet på vine dyrket indenfor den oprindelige centrale
vindyrkningszone. Udover krav til vinmarkernes korrekte placering skal Valpolicellavinene
samtidig holde 0,5% mere end det ”normale” for distriktet. Druerne er de lokale Corvina,
Rondinella samt Molinara. Vinen er lavet efter den traditionelle “Ripassometode”, med anden
gæring på store amaronefade. Resultatet er en rig og frugtig sag med runde bløde tanniner og
komplekse toner á la mandel, kirsebær samt et fint krydderi fra fadlagringen.

TIVOLI
Entrébillet til TIVOLI - Gælder 2018 og hele 2019
Vejl. pris kr. 120,00
ZOOLOGISK HAVE
Zoo årskort Voksen - Gælder 1 år fra aktiveringsdato
Vejl. pris kr. 440,00
IFKL: 352,00 kr.
ZOOLOGISK HAVE
TIVOLI
Guldkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 1300,00
ZOOLOGISK HAVE
Zoo årskort Pensionist - Gælder 1 år fra aktiveringsdato
Vejl. pris kr. 360,00
IFKL: 288,00 kr.
TIVOLI
Sølvkort til Tivoli
Vejl. pris kr. 730,00
TIVOLI
Wild Card til Tivoli
Vejl. pris kr. 980,00
TIVOLI
Turpas til TIVOLI - Gælder hele 2018
Vejl. pris kr. 230,00
TIVOLI
Årskort til Tivoli
Vejl. pris kr. 380,00